0 0
Babka z kremem orzechowym i fistaszkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki na ciasto:
3 sztuki Jajko
60 g Cukier
220 g Jogurt typu greckiego
3 łyżki Krem z orzechów ziemnych
40 g Orzechy ziemne
120 g Mąka pszenna
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
Wierzch:
125 g Mascarpone
3 łyżki Krem z orzechów ziemnych
kilka sztuk Orzechy ziemne grubo siekane

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Babka z kremem orzechowym i fistaszkami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na ciasto:

  • Wierzch:

Opis

Udostępnij

Pyszna babka z kremem orzechami i fistaszkami to przepis przesłany przez naszą czytelniczkę Dorotę K. Koniecznie musicie je wypróbować.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie ciasta:

Foremkę do babki posmaruj dokładnie masłem i posyp bułką tartą. Orzeszki należy zmielić. Jogurt dokładnie wymieszać z kremem orzechowym. Żółtka ubijamy z cukrem na gładką masę. Dodawać do nich po łyżce jogurtu z kremem orzechowym. Gdy masa stanie się jednolita dodać orzechy, przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do "suchego patyczka"

2
Zakończ etap

Przygotowanie wierzchu:

Serek mascarpone zmiksować z krem orzechowym.
Gotowym kremem posmarować wierzch ostudzonej babki, całość posypać posiekanymi orzeszkami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Grillowana pierś z indyka w jogurcie
następny
Domowe placki do tortilli
poprzedni
Grillowana pierś z indyka w jogurcie
następny
Domowe placki do tortilli