0 0
Brzoskwiniowy DIP

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 połówki Brzoskwinie w puszcze
1 sztuka Jabłko kwaśne
1/2 sztuki Cytryna
50 g Rodzynki
50 ml Brandy
1 mały słoik Majonez
2 płaty Papryka konserwowa
Sól
Pieprz
Papryka słodka mielona

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Brzoskwiniowy DIP

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis na brzoskwiniowy dip, polecany szczególnie do wędlin z drobiu. Bardzo smaczny, na pewno zasmakuje Twoim bliskim. Musisz spróbować.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wsyp do miseczki rodzynki i zalej brandy (lub czystą wódką). Obierz jabłko, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. Pokrój w kostkę brzoskwinie i paprykę konserwową. Utrzyj majonez z solą, szczodrą szczyptą pieprzu i mielonej papryki. W szklanym naczyniu wymieszaj rodzynki, brzoskwinie, jabłko i paprykę. Polej majonezem , wstaw na godzinę do lodówki.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Chutney jabłkowy
następny
Pikantny sos migdałowo – majonezowy
poprzedni
Chutney jabłkowy
następny
Pikantny sos migdałowo – majonezowy