0 0
BUCATINI picante

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Makaron spaggetti
150 g Wędzony boczek
2 sztuki Czerwona papryka
1 sztuka Papryka żółta
2 sztuki Pomidor
1 sztuka Cebula
1 sztuka Papryczka chilli
3 ząbki Czosnek
1 łyżka Masło
1 łyżka Oliwa z oliwek
4 łyżki Tarty ser parmezan
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

BUCATINI picante

Właściwości:
    Kuchnia:
    • Średni

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Makaron z pikantnymi dodatkami. To wyjątkowy przepis dla amatorów ostrych potraw. BUCATINI picante, musisz wypróbować ten przepis.

    (Visited 41 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Obierz i posiekaj cebulą, boczek pokrój w kostkę. Z pomidorów zdejmij skórkę, rozgnieć widelcem. Paprykę pokrój w kostkę. Rozgrzej w rondelku masło i oliwę i wrzuć boczek i cebulę, smaż przez trzy minuty. Dodaj paprykę i smaż przez kolejne trzy minuty. Włóż pomidory, pokrojoną drobno papryczkę chilli (lub wsyp sproszkowaną), przypraw solą, zmiażdżonym czosnkiem i pieprzem. Przykryj i smaż na małym ogniu przez 10 minut. W tym czasie zagotuj wodę z solą, włóż makaron i ugotuj. Odcedź, wymieszaj z gorącym sosem, obficie posyp serem i natychmiast podawaj.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    PAPPARDELLE z papryką i łososiem
    następny
    SPAGHETTI ze świeżymi pomidorami
    poprzedni
    PAPPARDELLE z papryką i łososiem
    następny
    SPAGHETTI ze świeżymi pomidorami