0 0
Chutney z cebuli

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 g Cebula
2 sztuki Jabłka
3 łyżki Ocet winny
1 łyżeczka Sól
1 sztuka Papryka czerowna
1/2 łyżeczki Ostra papryka mielona
1 łyżeczka Majeranek
50 g Rodzynki
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Chutney z cebuli

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Doskonały do mięs z rosołu. Chutney z cebuli, podawany na gorąco to idealne udekorowanie każdego mięsa. Wykorzystaj ten przepis.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Włóż do durszlaka pokrojoną i obraną wcześniej cebulę. Posyp solą i odstaw na godzinę. Wlej do rondla ocet i trzy łyżki wody. Wsyp pokrojone drobno jabłka, rodzynki, cebule i wszystkie przyprawy. Smaż na średnim ogniu przez 15 - 20 minut. Ani jabłka, ani cebule nie powinny się rozgotować. Podawaj sos na gorąco.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Krem szparagowy
następny
Cytrynowy sos majonezowy
poprzedni
Krem szparagowy
następny
Cytrynowy sos majonezowy