0 0
Faszerowana papryka

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Czerwona papryka można pomieszać kolory
100 g Ser żółty twardy
150 g Ser żółty Grojer
100 g Biały ser
2 sztuki Ugotowane ziemniaki
2 sztuki Jajko
250 ml Śmietanka 18 %
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
1 łyżeczka Masło
Dodatkowo:
kilka sztuk Oliwki czarne

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Faszerowana papryka

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Oprócz wyjątkowego wyglądu posiada, wyjątkowy smak. Papryka faszerowana to danie którego Twoim gościom będzie zawsze mało. Polecamy ten przepis.

(Visited 19 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Paprykę umyć, wyjąć nasiona. Ser wiejski zmiksować z ziemniakami i z niewielką ilością śmietany. Mieszankę połączyć z resztą śmietany, tartym twardym serem, przyprawami i żółtkami. Białko ubić na sztywną pianę i zmieszać ostrożnie z farszem. Napełnić masą papryki i włożyć do wysmarowanego masłem żaroodpornego naczynia. Piec pół godziny w nagrzanym do 220 stopni piekarniku. Udekorować nadzienie oliwkami. Podana z sałatą ta może stanowić doskonałe danie główne.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Ciasto z porami
następny
Ciasto wawelskie
poprzedni
Ciasto z porami
następny
Ciasto wawelskie