0 0
Grillowana pierś z indyka w jogurcie

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Pierś z indyka
Pieprz świeżo mielony
Sól
Składniki na marynatę:
1/2 szklanki Jogurt naturalny
1/2 szklanki Sok z pomarańszy
1 ząbek Czosnek
1 łyżka Musztarda ostra
1 łyżka Miód
1 łyżeczka Szałwia świeża lub suszona

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Grillowana pierś z indyka w jogurcie

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na marynatę:

Opis

Udostępnij

Pierś z indyka to jedno z najsmaczniejszych mięs do grillowania. Koniecznie musisz wypróbować przepisu na pierś indyczą w jogurcie.

(Visited 602 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Mięso indyka umyć w zimnej wodzie, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem. Jogurt wymieszać z sokiem pomarańczowym, musztardą i miodem, dodać szałwię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Posmarować indyka marynatą, włożyć do salaterki, przykryć i włożyć do lodówki. Po 24 godzinach wyjąć indyka z marynaty ( marynatę zachować). Piec na grillu około 40 - 50 minut, 10 minut przez zakończenie pieczenia posmarować piersi jeszcze raz marynatą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Grillowana pierś z indyka w migdałach
następny
Babka z kremem orzechowym i fistaszkami
poprzedni
Grillowana pierś z indyka w migdałach
następny
Babka z kremem orzechowym i fistaszkami