0 0
Koktajl mango – banan

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
1 szt Mango
1 szt Banan
250 g Jogurt naturalny
150 ml Mleko 3,2 %
Dodatkowo:
Listki świeżej mięty

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Koktajl mango – banan

Kuchnia:
  • Porcje 2
  • Łatwy

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Koktajle są zdrowe i energetyczne, wprowadzają urozmaicenie do diety i jednocześnie ją bilansują, a różnorodność możliwości ich przygotowania powoduje, że szybko się nie znudzą. Dla mnie koktajl zastępuje drugie śniadanie. Jest pożywny, prosty i szybki w przygotowaniu. Jest świetną alternatywą na przemycenie sporej dawki witamin do diety naszych dzieci.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Do blendera wlewamy jogurt naturalny, obrane mango i banana. Miksujemy na gładki mus. Dodajemy mleko i ponownie miksujemy. Mleka dodajemy tyle, aby uzyskać odpowiednią dla nas konsystencję koktajlu. W okresie letnim koktajl podajemy dobrze schłodzony. Przed podaniem dekorujemy listkami mięty.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Naleśniki z sosem brzoskwiniowym
następny
Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą
poprzedni
Naleśniki z sosem brzoskwiniowym
następny
Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą

Dodaj komentarz