0 0
Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Biała kiełbasa parzona
6 szt Cebula czerwona
50 ml Czerwone wino wytrawne
2 łyżki Krem balsamiczny
2 łyżki Cukier brązowy
1 łyżka Syrop klonowy
2 łyżki Masło
1 łyżeczka Majeranek
3 łyżki Oliwa z oliwek
Pieprz
Sól morska

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Biała kiełbasa na karmelizowanej czerwonej cebuli

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Śniadanie wielkanocne to jeden z najważniejszych momentów Świąt Wielkiej Nocy. W rodzinnym gronie siadamy do stołu zastawionego pysznymi potrawami, by wspólnie celebrować ten podniosły moment. Każdy ma swoje ulubione, świąteczne potrawy. Moją zdecydowanie jest właśnie biała kiełbasa, podana na karmelizowanej czerwonej cebuli. Bardzo proste i aromatyczne danie zapewne zachwyci wszystkich gości.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Każdą kiełbasę smarujemy oliwą i układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200′C i pieczemy 20-30 minut. W międzyczasie obieramy cebulę i kroimy w cienkie piórka. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy cebulę i smażymy. Kiedy cebulka zmięknie dodajemy wino, cukier, syrop klonowy i krem balsamiczny. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy otarty majeranek, pieprz i sól. Dusimy wszystko razem do momentu aż sos odparuje, a cebula będzie miękka. Na cebulę wykładamy upieczoną kiełbasę.
* można zastąpić miodem

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Mazurek makowo -kajmakowy
następny
Jajko faszerowane pastą z awokado
poprzedni
Mazurek makowo -kajmakowy
następny
Jajko faszerowane pastą z awokado

Dodaj komentarz