0 0
Chleb PITA z nadzieniem, smażony w jajku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Chleb PITA z nadzieniem, smażony w jajku

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Propozycja na pyszną przekąskę Chleb PITA z nadzieniem, smażony w jajku. Wyśmienity na ciepło i na zimno.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności kroimy na talarki pomidora, kiełbasę, ser, paprykę i cebulę. Układamy na półmisku tak by potem móc stworzyć różne kompozycje chlebków. Do nadania smaku naszej przekąski będą nam potrzebne również różne dipy. Można kupić je gotowe, ale można też przygotować je samemu. Serek wędzony mieszamy z drobno posiekanym ogórkiem kiszonym. Sos pikantny mieszamy z drobno posiekaną papryką. A majonez mieszamy z musztardą. Tak przygotowanymi sosami smarujemy starannie chlebki PITA. Kolejno układamy wcześniej przygotowane składniki: ser, pomidora itp. Zawijamy w koperty. Zamaczamy w roztrzepanym jajku z mlekiem i smażymy na rozgrzanym oleju. Wykładamy na papierowy ręcznik by ociekły z nadmiaru oleju. I gotowe.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Rosół
następny
Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim
poprzedni
Rosół
następny
Szpinak z boczkiem zapiekany w cieście francuskim