0 0
Ciasto Krówka

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki na ciasto:
4 sztuki Jajko
3/4 szklanki Mąka pszenna
1 opakowanie Budyń o smaku toffi
1/2 łyżeczki Ciemne kakao
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
3/4 szklanki Cukier
szczypta Sól
Składniki na poncz:
1/2 szklanki Woda
1 łyżeczka Cukier
1 łyżka Mocna kawa rozpuszczalna
Składniki na masę:
350 ml Śmietana kremówka 36%
2 łyżki Cukier puder
1 opakowanie Śmietan - Fix
Do dekoracji:
1 puszka Masa kajmakowa
do dekoracji Perełki ozdobne

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Ciasto Krówka

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na ciasto:

  • Składniki na poncz:

  • Składniki na masę:

  • Do dekoracji:

Opis

Udostępnij

Ciasto ‚Krówka” to jedno z tych ciast, które jest w naszych domach najpopularniejsze. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas swój przepis na to przepyszne ciasto. Konieczne musisz go wypróbować.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie ciasta:

Białka oddzielić od żółtek, dodać szczyptę soli, ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, budyniem i kakao. Wylać na blaszkę (23*23) wyłożona papierem. Piec 30 min w 180 C.

2
Zakończ etap

Przygotowanie ponczu:

Kawę rozpuścić w gorącej wodzie, osłodzić, wymieszać i ostudzić. Upieczony, wystudzony biszkopt przekroić na dwie części. nasączyć ponczem.

3
Zakończ etap

Przygotowanie kremu i dekoracja:

Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać śmietan-fix i cukier. Wyłożyć śmietanę na ciasto i przykryć drugą częścią ciasta. masę kajmakowa rozgrzać w garnku z gorącą wodą. wyjąć, otworzyć i wyłożyć na wierzch ciasta. posypać perełkami czekoladowymi. Chłodzić około 3 godz.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Owoce w miodzie
następny
Brokuły w sosie czosnkowym
poprzedni
Owoce w miodzie
następny
Brokuły w sosie czosnkowym