0 0
Domowe placki do tortilli

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 szklanki Mąka pszenna
1 szklanka Gorąca woda
2 łyżki Olej
Dodatkowo:
do posypania stolnicy Mąka
do smażenia Olej

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Domowe placki do tortilli

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    • Dodatkowo:

    Opis

    Udostępnij

    Tortilla jest nad wyraz smaczna, szczególnie z kurczakiem i innymi dodatkami. A co powiecie na domowej roboty placki do Tortilii? Kto podejmie wyzwanie? Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Natalię T.

    (Visited 10 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Do miski wsypujemy mąkę, sól i olej. Wszystko zalewamy gorącą wodą. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zagniatamy ciasto. Odkładamy na 10 minut, by odpoczęło. Po tym czasie kroimy je na kilka równych kawałków i formujemy kulki. Rozwałkowujemy bardzo mocno. Podsmażamy na patelni, placki muszą być nieco większe niż średnica patelni, ponieważ podczas smażenia ciasto się kurczy. I gotowe !

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Babka z kremem orzechowym i fistaszkami
    następny
    Babeczki drożdżowe z kruszonką
    poprzedni
    Babka z kremem orzechowym i fistaszkami
    następny
    Babeczki drożdżowe z kruszonką