0 0
Filety z indyka w glazurze porzeczkowej

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
80 dag Piersi z indyka
5 łyżek Oliwa z oliwek
do smaku Biały pieprz
do smaku Sól
Składniki na glazurę
1 szklanka Galaretka porzeczkowa
4 łyżki Chrzan tarty
1 łyżka Winiak
szczypta Ostra papryka
kilka kropel Sos tabasco

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Filety z indyka w glazurze porzeczkowej

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki

  • Składniki na glazurę

Opis

Udostępnij

W sezonie grillowym, przepyszne piersi z indyka na słodko. Musisz spróbować.

(Visited 563 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie piersi

Galaretkę podgrzewać w rondelku, dodać chrzan, winiak, doprawić papryką i sosem tabasco, dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek na cienkie plastry (ok. 10 dag każdy), przyprawić solą, pieprzem, posmarować oliwą. Piec na grillu, krótko przed końcem pieczenia posmarować glazurą. Ułożyć na talerzach i podawać z pozostałą glazurą.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tort jogurtowy
następny
Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych
poprzedni
Tort jogurtowy
następny
Filety z kurczaka w wiórkach kokosowych

Dodaj komentarz