0 0
Galaretka z warzywami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Galaretka z warzywami

Kuchnia:
  • 20 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowe danie które jest już tradycją na naszych polskich stołach. Łatwa przystawka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Kamilę O.

przepis-y

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sernik na zimno na jogurtach greckich
następny
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i kaszą jaglaną
poprzedni
Sernik na zimno na jogurtach greckich
następny
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i kaszą jaglaną