0 0
Galaretka z warzywami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Galaretka z warzywami

Kuchnia:
  • 20 minut
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowe danie które jest już tradycją na naszych polskich stołach. Łatwa przystawka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Kamilę O.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sernik na zimno na jogurtach greckich
następny
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i kaszą jaglaną
poprzedni
Sernik na zimno na jogurtach greckich
następny
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i kaszą jaglaną