0 0
Inne gołąbki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Mięso mielone wieprzowe
2 woreczki Ryż
1/2 główki Kapusta biała
1 puszka Koncentrat pomidorowy
1 szt Cebula
1/2 szklanki Śmietana 12%
Sól
Pieprz
1 łyżka Olej do smażenia

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Inne gołąbki

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Ewę M. Zdrowsze i łatwiejsze w przygotowaniu. Inne gołąbki smakują jak zwykłe. Polecamy.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Białą kapustę szatkujemy wkładamy do garnka z wodą i gotujemy chwilę by trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osobno do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Do miski wrzucamy zmielone mięso, kapustę, ryż oraz wcześniej posiekaną i podsmażoną cebulkę. Wyrabiamy na jednolitą masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy. Można obsmażyć, ale nie trzeba - bez smażenia gołąbki są zdrowsze. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Przecier pomidorowy, śmietankę i wodę rozrabiamy w osobnym naczyniu, doprawiamy solą i pieprzem i tak przygotowanym sosem zalewamy gołąbki w naczyniu. Przykrywamy szczelnie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Smakują tak samo jak gołąbki ale są inne.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Róże z ciasta francuskiego i salami
następny
Pieczeń domowa
poprzedni
Róże z ciasta francuskiego i salami
następny
Pieczeń domowa