0 0
Jabłka pod kruszonką

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
4 szt Jabłka
1 łyżeczka Cynamon
Składniki na kruszonkę:
90 g Masło
130 g Mąka
70 g Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Jabłka pod kruszonką

Kuchnia:
  • 40 minut
  • Porcje 3
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na kruszonkę:

Opis

Udostępnij

Jabłka pod kruszonką są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Mało ciasta i dużo jabłek to deser idealny. A jeszcze podane na ciepło smakują wyśmienicie. Kto nie jadł koniecznie musi spróbować 😉

(Visited 435 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Wykonanie ciasta:

Jabłka obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić kawałki jabłek na blaszce, posypać cynamonem.
Z masła, mąki i cukru zrobić kruszonkę (rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka). Posypać na jabłka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i zapiekać około 30 minut (aż kruszonka się zarumieni).
Składniki na blaszkę o średnicy 19 cm.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko
następny
Tort Maestro
poprzedni
Orzeźwiające ciasto – Zielone Jabłuszko
następny
Tort Maestro

Dodaj komentarz