fbpx
0 0
Jogurtowy deser w jabłku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 szt Jabłka
250 ml Jogurt naturalny
2 szt Jajko
1/2 szt Cytryna
80 g Cukier
do dekoracji Drobne owoce

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Jogurtowy deser w jabłku

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowo elegancki Jogurtowy deser w jabłku. Wygląda pięknie i swoim urokiem udekoruje Twój stół. Przepis jest bardzo prosty, musisz wypróbować.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Oddziel żółtka od białek, utrzyj żółtka z cukrem na gładki krem. Umyj cytrynę, zetrzyj z niej skórkę. Z miąższu wyciśnij sok. Ubij trzepaczką jogurt z sokiem cytrynowym, skórka cytrynową i żółtkami. Przekrój jabłka na połówki, wydrąż, pokrój w drobną kostkę. Ubij pianę, wymieszaj z jogurtową masą. Wsyp pokrojone jabłka, wymieszaj. Przełóż krem do metalowej miski, przykryj filią aluminiową i wstaw na 2 godziny do zamrażalnika., Wyjmij dwa lub trzy razy i wymieszaj dużą łyżką. Zamrożonym kremem napełniaj połówki jabłek, dekoruj dowolnymi owocami. Jeśli nie liczysz kalorii polej deser ajerkoniakiem lub brandy.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekanka makaronowa z jabłkiem
następny
Faszerowane jabłka
poprzedni
Zapiekanka makaronowa z jabłkiem
następny
Faszerowane jabłka