0 0
Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
18 szt Kiełbasy wieprzowe koktajlowe
1 opakowanie Ciasto francuskie
1 łyżeczka Czarnuszka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kiełbaski koktajlowe w cieście francuskim

Kuchnia:
    • 1 godzina
    • Łatwy

    Składniki

    • Składniki:

    Opis

    Udostępnij

    Przekonałam się nareszcie do kiełbasek, które Irlandczycy jedzą niemalże codziennie i do wszystkiego. Towarzyszą im przy klasycznym, irlandzkim śniadaniu. Są również dodatkiem do lunchu czy obiadu. Zawierają w sobie 90% mięsa i są bardzo dobrze przyprawione. Jeśli nie macie zbyt wiele czasu na przygotowania, polecam Was tą szybką i prostą w przygotowaniu przekąskę. Kiełbaski świetnie komponują się z ciastem francuskim i smakują wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno.

    (Visited 103 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Schłodzone ciasto francuskie rozwijamy na blacie, kroimy na paski szerokości kiełbasek. Każdą kiełbaską owijamy ciastem, zlepiając dokładnie brzegi. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zlepieniem do blachy. Wierzch smarujemy wodą i posypujemy czarnuszką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C na 20 minut.
    Moje rady:
    -przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno smakuje doskonale
    -kiełbaski można podać z ulubionymi sosami
    * użyłam brytyjskich kiełbasek koktajlowych. Można je zastąpić dobrej jakości parówkami, choć nie wiem czy w Polsce takie istnieją. Kiełbaski, których użyłam mają dość intensywny smak. Jeśli zastępujecie je parówkami, warto wtedy dodać odrobinę ostrego sera żółtego np ementalera.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Krupnik z kaszą kuskus
    następny
    Kremowa zupa z marchewką i groszkiem
    poprzedni
    Krupnik z kaszą kuskus
    następny
    Kremowa zupa z marchewką i groszkiem

    Dodaj komentarz