0 0
Krążki cebulowe „do piwa”

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

300 g Cebula duża
200 g Mąka
200 ml Oliwa z oliwek
do smaku Mieszanka przypraw sól, pieprz i inne przyprawy według uznania
2 butelki Piwo

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Krążki cebulowe „do piwa”

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Krążki cebulowe „do piwa” to domowa, bardzo smaczna przekąska. Musisz wypróbować.

    (Visited 162 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Cebulę obierz z łupiny i posiekaj na dość grube krążki, przypraw do smaku (solą, pieprzem, papryką, kurkumą), wszystko zależy od Twojej wyobraźni. Cebulą rozdziel na pierścienie. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek. Krążki cebulowe obtocz w mące i smaż niewielkie porcje aż nabiorą złotego koloru. Łyżką cedzakową wyłów krążki z oleju i ułóż na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru oleju. Krążki są już gotowe do jedzenia.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Pieczarki nadziewane twarogiem
    następny
    Zupa z „leniwych” pierogów
    poprzedni
    Pieczarki nadziewane twarogiem
    następny
    Zupa z „leniwych” pierogów