0 0
Kremowa zupa z tortellini i groszkiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
Składniki:
250 g Tortellini szpinak i ricotta
250 g Zielony groszek mrożony
1,2 l Bulion drobiowy
1 szt Cebula
2 ząbki Czosnek
50 g Tarty ser parmezan
150 ml Śmietanka słodka
2 łyżki Mąka kukurydziana płaskie
3 łyżki Oliwa z oliwek
Dodatkowo:
3 łyżki Natka pietruszki
30 g Orzechy włoskie
do smaku Sól
do smaku Biały pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Kremowa zupa z tortellini i groszkiem

Kuchnia:
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki:

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Uwielbiam dania, które robi się tak szybko i w dodatku tak dobrze smakują. W zaledwie 15-cie minut przygotowałam bardzo pyszną, kremową i sycącą zupę. Charakterystyczny smak parmezanu świetnie komponuje się z delikatnymi pierożkami wypełnionymi szpinakiem i ricottą. Dodatek chrupiących włoskich orzechów znacznie poprawia teksturę dania.

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę bardzo drobno siekamy a czosnek przeciskamy przez praskę.W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy cebulę i czosnek. Podsmażamy na małym ogniu 2 minuty, mieszając. Dodajemy bulion, groszek zielony i parmezan. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 4-5 minut. Śmietanę mieszamy dokładnie z mąką kukurydzianą, dodajemy do zupy i mieszamy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku białym pieprzem i solą.
Tortellini przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do zupy. Jeśli zupę zamierzacie podać później, tortellini dodajcie do zupy tuż przed podaniem. W przeciwnym razie tortellini rozmięknie i nie będzie zbyt smaczne. Zupę przed podaniem dekorujemy natką pietruszki i uprażonymi i posiekanymi orzechami.
*użyłam świeżych pierożków tortellini

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kapuśniak
następny
Chrupiące kotleciki curry na patyku
poprzedni
Kapuśniak
następny
Chrupiące kotleciki curry na patyku

Dodaj komentarz