0 0
ŁOSOŚ z brzoskwiniowym sosem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 sztuki Filet z łososia
3 sztuki Żółtko
szczypta Pieprz cayenne
2 łyżki Sok z cytryny
200 g Masło
Sól
Pieprz
4 połówki Brzoskwinie
4 łyżki Krewetki ugotowane
Składniki do przygotowania marynaty:
1 szklanka Białe wino wytrawne
1 łyżeczka Mielona kolendra
2 łyżki Sok z cytryny
2 sztuki Liść laurowy
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

ŁOSOŚ z brzoskwiniowym sosem

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki do przygotowania marynaty:

Opis

Udostępnij

Wyśmienita ryba, idealna na każdą okazję. Łosoś z brzoskwiniowym sosem, ten przepis musi zagościć na Twoim stole. Polecamy,

(Visited 42 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotuj wino z przyprawami i sokiem cytrynowym. Ułóż łososia w miseczce i zalej wystudzoną marynatą. Trzymaj w chłodnym miejscu przez 3 - 4 godziny. Potem posmaruj łososia trzema łyżkami stopionego masła i ułóż na ruszcie (pod spodem umieść brytfannę). Piecz około 10 minut, przewróć rybę na drugą stronę. Piecz przez kolejne 10 minut. Przed wyjęciem sprawdź czy ryba nie jest w środku surowa. W tym czasie ubij żółtka z łyżką zimnej wody, pieprzem, sokiem z cytryny. Podczas ubijania trzymaj rondelek z żółtkami w naczyniu z lekko wrzącą wodą. Ubijaj sos, aż zgęstnieje. Zestaw z ognia i powoli dodawaj masło (110 g ) ciągle ubijając sos. Gdy sos zgęstnieje, włóż krewetki (możesz zrezygnować z tego dodatku, sos i tak będzie wyśmienity) i pokrojone drobno brzoskwinie. Upieczonego łososia ułóż na półmisku i polej sosem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Aromatyczne masło do ryb
następny
SOLA w maśle cytrynowym
poprzedni
Aromatyczne masło do ryb
następny
SOLA w maśle cytrynowym