0 0
Naleśniki z brokułami i suszonymi pomidorami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki na ciasto naleśnikowe:
1/2 szklanki Mąka gryczana
1/2 szklanki Mąka kukurydziana
1 szklanka Mąka pszenna
200 ml Woda
1 szt Jajko
1 łyżka Olej
szczypta Sól
Składniki na farsz:
1 szt Brokuł
1 szt Cukinia
200 g Pieczarki
50 g Suszone pomidory w oliwie
Tarty ser parmezan

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Naleśniki z brokułami i suszonymi pomidorami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na ciasto naleśnikowe:

  • Składniki na farsz:

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Joanne K. Bardzo smaczne i wytrawne Naleśniki z brokułami i suszonymi pomidorami. Polecamy wszystkim smakoszom.

(Visited 394 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na niezbyt gęstą masę, w razie czego można zawsze dodać wody lub mąki by ciasto miało odpowiednią konsystencję (tak by dobrze rozlewało się na patelni). Usmażyć naleśniki.

Brokuły ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie podsmażyć posiekane w plastry pieczarki oraz cukinię pokrojoną w kosteczkę. Do tak przygotowanych warzyw dodać ugotowane i podzielone na różyczki brokuły. Na końcu dodać posiekane drobno suszone pomidory.

Usmażone wcześniej naleśniki wypełniać farszem warzywnym i zawijać. Przygotowane układać w brytfannie, posypać każdego naleśnika startym parmezanem i zapiekać krótko w piekarniku. Naleśniki idealnie smakują podawane z sosem czosnkowy.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kapuściany Paj – zapiekanka z kapustą kiszoną
następny
Keftedes, czyli pulpeciki po grecku
poprzedni
Kapuściany Paj – zapiekanka z kapustą kiszoną
następny
Keftedes, czyli pulpeciki po grecku