0 0
Pieczeń rzymska z jajkiem w cieście francuskim

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Mięso mielone wieprzowe
1 szt Cebula duża
1 szt Czerstwa bułka
150 ml Mleko
2 ząbki Czosnek
2 szt Jajko
2 łyżeczki Tymianek
2 łyżeczki Czubrica czerwona
2 łyżki Musztarda
Pieprz
Sól
Dodatkowo:
1 opakowanie Ciasto francuskie
1 szt Jajko
3 szt Jajka na twardo
1 łyżka Mąka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczeń rzymska z jajkiem w cieście francuskim

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Przepis na Pieczeń rzymska z jajkiem w cieście francuskim przesłała do nas nasza czytelniczka Małgosia H. z bloga Wedrówki po kuchni.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Czerstwą bułkę zamaczamy w mleku. Gdy całkowicie namoknie dokładnie odciskamy z niej nadmiar mleka. Cebulę obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Mięso wieprzowe przepuszczamy przez maszynkę razem z bułką i cebulą. Wbijamy jajko, wrzucamy przepuszczony przez praskę czosnek i dodajemy wszystkie przyprawy. Mięso dokładnie mieszamy, aż wszystkie składniki się połączą. Odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce. Następnie dzielimy mięso na dwie równe części. Połowę wykładamy na blat, układamy na nim wzdłuż ugotowane na twardo i wcześniej obtoczone w mące jajka. Przykrywamy drugą częścią mięsa i formujemy zgrabny rulon. Tak przygotowaną pieczeń obwijamy ściśle ciastem francuskim. Smarujemy roztrzepanym widelcem jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 60 minut. W czasie pieczenia, jeśli zajdzie taka potrzeba można pieczeń okryć papierem do pieczenia by nie przyrumieniło się zbyt mocno.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet Fritatta z serem wędzonym
następny
Kapusta z grochem
poprzedni
Omlet Fritatta z serem wędzonym
następny
Kapusta z grochem