0 0
Pieczony Leszcz

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pieczony Leszcz

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Katarzynę F. Tak przygotowany pieczony leszcz jest bardzo aromatyczny i traci posmak mułowatej ryby. Polecamy.

(Visited 286 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Rybę wypatrosz i dokładnie oczyść. Zalej go winegretem pomarańczowym. Natrzyj dokładnie ziołowym pieprzem z wszystkich stron a także w środku. Najlepiej posyp kolorowym pieprzem prosto z młynka. Posyp wcześniej przygotowaną mieszanką z pomidora, szczypiorku i soli morskiej, na zewnątrz i w środku ryby. Polej oliwą z oliwek.
Ułóż leszcz w brytfannie i przykryj pokrywką, włóż do nagrzanego do 190 stopni piekarnika, ustawionego na grzanie z góry i dołu. Piecz tak około pół godziny.
Po czym wyłącz piekarnik i zostaw jeszcze chwilkę w środku. Ułóż na talerzach i podawaj z chlebem lub ziemniakami z piekarnika.
Ryba upieczona w ten sposób i z taką kombinacją przypraw, traci „mułowaty”posmak .

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Tikka Masala
następny
Włoski deser – Tiramisu
poprzedni
Tikka Masala
następny
Włoski deser – Tiramisu