0 0
Sałatka jajeczna z chrzanem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

5 szt Jajko
1 mała puszka Kukurydza konserwowa
1 mała puszka Groszek konserwowy
100 g Szynka wieprzowa dobra, wiejska
5 szt Ogórki konserwowe średnie
1 pęczek Szczypiorek
1 1/2 łyżki Chrzan tarty można dodać więcej, według upodobań
3 łyżki Majonez
Pieprz
Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sałatka jajeczna z chrzanem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Sałatka idealnie sprawdzi się w ten niedzielny poranek, gdy zasiądziemy do wspólnego śniadania z bliskimi. Jest bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. Ma charakterystyczny i wyrazisty smak, który zawdzięczamy odrobinie chrzanu.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy jajka się zagotują, wyłączamy gaz i pozostawiamy jajka we wrzątku na 10 minut. Po tym czasie jajka przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Jest to świetny sposób na gotowanie jajek na twardo. Jajka gotowane w ten sposób, nie mają wokół żółtka tej brzydkiej, szarej otoczki.
Wystudzone jajka kroimy w większą kostkę. W taką samą kostkę kroimy szynkę i ogórki konserwowe. Dodajemy kukurydzę i groszek odsączony z nadmiaru wody. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do sałatki. W kubeczku mieszamy majonez, chrzan, pieprz i sól. Dodajemy do sałatki i delikatnie łączymy z sałatką.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Galaretki z szynką i warzywami
następny
Terrina z buraków
poprzedni
Galaretki z szynką i warzywami
następny
Terrina z buraków

Dodaj komentarz