0 0
Sałatka królewska

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 słoiki Seler konserwowy
200 g Szynka wieprzowa
200 g Ser cheddar
1 puszka Kukurydza konserwowa
1 sztuka Ananas w puszcze
4 sztuki Jajka na twardo
Składniki na sos:
3 łyżki Majonez
3 łyżki Gęsty jogurt naturalny
do smaku Sól
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sałatka królewska

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na sos:

Opis

Udostępnij

Sałatka to lekkie i szybkie danie, które może być smaczną przekąską lub po dodaniu odpowiednich składników sycącym posiłkiem. Z ziemniakami, ryżem, makaronem lub kaszą – są na prawdę wyjątkowe. Wystarczy połączyć kilka składników, zamieszać, schłodzić i gotowe. Moją dzisiejszą propozycją jest prosta sałatka królewska, która będzie odpowiednia nie tylko na lunch czy kolację, ale także imprezową przystawkę.

(Visited 7 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Jajka zalewamy zimną wodą i gotujemy na twardo. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do wystudzenia. Następnie obieramy i kroimy w kostkę. Ananasa, kukurydzę i selera odcedzamy na sicie. Ananasa kroimy w kostkę. Delikatnie w dłoniach odciskamy z nadmiaru soku. Tak samo postępujemy z selerem. Ser żółty i szynkę kroimy w słupki. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą i dodajemy do sałatki. Delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Przed podaniem sałatkę chłodzimy w lodówce przynajmniej przez pół godziny.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
następny
Młoda kapusta
poprzedni
Zapiekane cannelloni z cukinii i mięsa mielonego w sosie beszamelowym
następny
Młoda kapusta

Dodaj komentarz