0 0
Sałatka śródziemnomorska

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

150 g Makaron Penne
50 g Zielone oliwki
1 sztuka Cebula czerwona średnia
1/2 sztuki Czerwona papryka
garść Rukola
100 g Pomidor koktajlowy
4 sztuki Suszone pomidory z zalewy
1 łyżeczka Koperek siekany
1 łyżeczka Zioła prowansalskie płaska
2 łyżki Oliwa z oliwek
do smaku Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sałatka śródziemnomorska

Kuchnia:
    • Średni

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszego czytelnika Pawła S. Wyjątkowo aromatyczna i smaczna Sałatka śródziemnomorska to idealna przekąska. Polecamy ten przepis.

    (Visited 3 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie tak by był al'dente. Każdą rurkę dzielimy na trzy, tak zwane krótkie penne. Oliwki przecinamy na pół, cebulę kroimy w ćwierć plastry, czerwoną paprykę siekamy w kostkę, pomidorki koktajlowe na ćwiartki, a pomidory suszone w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dodając oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, koperek. Doprawiamy szczyptą pieprzu, do smaku.

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Sos z Awokado
    następny
    Pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką
    poprzedni
    Sos z Awokado
    następny
    Pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką