0 0
Śniadaniowe bułeczki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
50 dag Mąka
40 dag Serek homogenizowany
3 szt Jajko
10 dag Margaryna do pieczenia
1 łyżka Cukier
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki Sól
do smarowania formy Margaryna

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śniadaniowe bułeczki

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Nie tak nie smakuje jak świeże, chrupiące bułeczki na śniadanie.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie bułeczek

Margarynę stopić na parze, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać serek, jajka, ostudzoną margarynę, cukier, sól i drewnianą łyżką wymieszać na gładkie ciasto. Uformować bułeczki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Podawać ciepłe.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
KAPSALON – holenderski kebab
następny
Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową
poprzedni
KAPSALON – holenderski kebab
następny
Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową

Dodaj komentarz