0 0
Śniadaniowe bułeczki

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
50 dag Mąka
40 dag Serek homogenizowany
3 szt Jajko
10 dag Margaryna do pieczenia
1 łyżka Cukier
2 łyżeczki Proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki Sól
do smarowania formy Margaryna

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Śniadaniowe bułeczki

Kuchnia:
  • 1 godzina
  • Średni

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Nie tak nie smakuje jak świeże, chrupiące bułeczki na śniadanie.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie bułeczek

Margarynę stopić na parze, mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do miski. Dodać serek, jajka, ostudzoną margarynę, cukier, sól i drewnianą łyżką wymieszać na gładkie ciasto. Uformować bułeczki, ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Podawać ciepłe.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
KAPSALON
następny
Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową
poprzedni
KAPSALON
następny
Jajka faszerowane ostrą pastą tuńczykową

Dodaj komentarz