0 0
Sos Cumberland

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki
1 szt Pomarańcza
1 szt Cytryna
1 słoiczek Konfitura z czerwonych porzeczek
100 ml Czerwone wino
1 łyżeczka Musztarda
szczypta Świeży imbir
1 łyżeczka (brandy, koniak) Alkohol
szczypta Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sos Cumberland

Kuchnia:
  • 30 minut
  • Średni

Składniki

  • Składniki

Opis

Udostępnij

Sos znakomicie pasuje do pasztetów, wołowiny i wieprzowiny.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie sosu

Skórkę z pomarańczy i cytryny drobno kroimy (bez białego miąższu), po czym gotujemy w winie, dodając imbir. Do wywaru (jest gotowy po 10 minutach) dodajemy musztardę, sok z pomarańczy i połowy cytryny. Mieszamy z konfiturą porzeczkową, doprawiamy solą, bo bez soli ten sos nie jest wybitny. Wlewamy w końcu koniak i wkładamy sos do słoika. Powinien dojrzeć przynajmniej dwa dni.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Klasyczny sos tatarski
następny
Dobry pasztet domowy
poprzedni
Klasyczny sos tatarski
następny
Dobry pasztet domowy

Dodaj komentarz