0 0
Tatar z łososia

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

300 g Łosoś filet
1 sztuka Cebula
50 g Kapary
150 g Majonez
2 sztuki Cytryna
1 pęczek Szczypiorek
Pieprz
Biały pieprz
Oliwa z oliwek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tatar z łososia

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyśmienita przystawka. Idealna na wyjątkowe przyjęcia. Tatar z łososia, przepis łatwy i szybko. Musisz wypróbować.

(Visited 8 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Łososia, cebulę i kapary drobno posiekać. Doprawić solą, pieprzem i cytryną. Pokroić drugą cytrynę w plasterki, włożyć do wysmarowanych oliwą foremek (miseczki szklane) i wypełnić przygotowaną masą. Lekko ubić grzbietem łyżki. Wstawić do lodówki. Z majonezu, śmietany, szczypiorku, soli, pieprzu przygotować zimny sos szczypiorkowy. Rozlać sos na talerzach (jest rodzajem lustra dla tatara) i zgrabnie wyjąć łososiową masę z foremek, ułożyć na sosie, dekorować sałatą, pomidorami, ogórkiem i rzodkiewką.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet z pieczarkami i boczkiem
następny
Maczanka po krakowsku
poprzedni
Omlet z pieczarkami i boczkiem
następny
Maczanka po krakowsku