0 0
Raffaello bez pieczenia z mleczkiem kokosowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 i 1/2 szklanki Kasza jaglana sucha
2 i 1/2 szklanki Mleko
3 łyżki Miód
1 puszka Mleczko kokosowe
Składniki na spód:
1/2 szklanki Masło orzechowe
3/4 szklanki Wiórki kokosowe
1 szklanka Płatki owsiane błyskawiczne
Miód

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Raffaello bez pieczenia z mleczkiem kokosowym

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na spód:

Opis

Udostępnij

Raffaello to jedne z najsmaczniejszych deserów. Dzięki przepisowi nadesłanemu przez naszą czytelniczkę Agnieszkę Z. możecie te pyszności wykonać samemu. Smacznego!

(Visited 164 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Masło orzechowe przekładamy do miski. Dodajemy płatki, wiórki kokosowe i miód w takiej ilości by masa stała się kleista i zwarta. Mieszamy dokładnie. Następnie wszystko przekładamy na niewielką blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę dociskamy palcami i przykrywamy również papierem. Na wierzch kładziemy coś ciężkiego. Wkładamy do lodówki na około 2 godziny. Teraz przygotujemy krem. Gotujemy kaszę jaglaną w mleku, dodajemy do niej mleko kokosowe i miód. Tak przygotowany krem przekładamy na wcześniej przygotowany spód i tak przygotowane Raffaello znów odstawiamy do lodówki na parę godzin, a najlepiej na całą noc. Można ciasto posypać wiórkami kokosowymi, lub udekorować owocami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą
następny
Zupa ze słodkiej kapusty
poprzedni
Gołąbki z kapusty pekińskiej z pieczarkami i kaszą
następny
Zupa ze słodkiej kapusty