0 0
Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 opakowanie Ciasto francuskie
3-4 szt Jabłka
2 łyżki Cukier puder
1 łyżeczka Cynamon
1/2 szt Sok z cytryny
1 szt Jajko
Foremki do muffinków

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Ewe M. Róże z ciasta francuskiego z cynamonem i jabłkiem to deser który przyciąga wzrok. Musisz wypróbować.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy łyżkę cukru i wyciśnięty sok z cytryny. Doprowadzamy do wrzenia. Jabłka kroimy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na cienkie plasterki. Do wrzącej wody wrzucamy pokrojone jabłka i gotujemy 2 minuty. Powinny lekko zmięknąć. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia. Cukier mieszamy z cynamonem. Płat ciasta kroimy na 2 cm płaty. Każdy kawałek rozwijamy , smarujemy roztrzepanym widelcem jajkiem i posypujemy mieszanką cukru z cynamonem. Ciasto dzielimy na pół. Układamy jabłka, tak by pół okrągła cześć wystawała z poza ciasta. Zwijamy w rulon bardzo lekko, tak aby nie ścisnąć zbyt mocno. Przygotowane róże układamy w foremki od muffinków i pieczemy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 -220 stopni

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Krem z batatów
następny
Róże z ciasta francuskiego i salami
poprzedni
Krem z batatów
następny
Róże z ciasta francuskiego i salami