0 0
Sałatka Szwabska

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

500 g Ziemniak młode
150 g Boczek
2 sztuki Cebula mała
4 łyżki Bulion drobiowy
1/2 łyżeczki Kminek
2 łyżki Ocet winny
2 łyżki Olej
Sól
Cukier
Pieprz
1 łyżka Kapary
garść Koperek siekany

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sałatka Szwabska

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyjątkowy przepis na danie pod nazwą Sałatka szwabska. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Polecana na kolacje dla całej rodziny. Musisz wypróbować.

(Visited 361 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zagotuj wodę z solą i kminkiem. Włóż starannie umyte ziemniaki. Miękkie odcedź, obierz z łupiny i pokrój w dużą kostkę. Skrop gorącym rosołem.

Utrzyj sos z octu, szczypty soli, cukru pudru, 1/2 łyżeczki pieprzu i oleju. Wymieszaj z kaparami.

Pokrój cebulę w kostkę, a boczek w cienkie plastry. Na suchej patelni przyrumień boczek, a na wytopionym tłuszczu krótko podsmaż cebulę.

Wymieszaj ziemniaki z gorącą cebulą, ułóż w salaterce, rozłóż plasterki boczku i polej sosem kaparowym. Dekoruj liściem szpinaku lub gałązkami kopru. Zjedz ze zsiadłym mlekiem lub kefirem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Zupa migdałowa
następny
Karp w sosie pieczarkowym
poprzedni
Zupa migdałowa
następny
Karp w sosie pieczarkowym