0 0
Zupa z „leniwych” pierogów

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Ciasto pierogowe
400 g Farsz mięsny
100 g Mąka do posypania stolnicy
100 ml Woda
1,5 L Domowy rosół
1 szt Liść laurowy
do smaku Pieprz
do smaku Sól morska
2 łyżki Natka pietruszki

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Zupa z „leniwych” pierogów

Kuchnia:
    • Łatwy

    Składniki

    Opis

    Udostępnij

    Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Polecają swoją tradycyjną zupę z „leniwych”pierogów na bazie niedzielnego rosołu. Polecamy i życzymy smacznego.

    (Visited 443 times, 1 visits today)

    Kroki

    1
    Zakończ etap

    Przygotowanie:

    W pierwszej kolejności musimy ugotować rosół, chyba że pozostał nam z niedzielnego obiadu.
    Zagniatamy ciasto pierogowe, następnie przygotowujemy farsz mięsny. Do mięsa mielonego na farsz dodajemy odrobinę wody i mieszamy.
    Blat stolnicy posypujemy odrobiną mąki. Rozwałkowujemy cisto pierogowe na cienki placek o grubości 2 mm. Wierzch wykładamy warstwą farszu i zawijamy. Przygotowaną roladę kroimy na małe kwadraty o szerokości 3 - 4 cm. W ten sposób przygotowujemy pierożki. Rosół zagotowujemy. Dodajemy soli i liścia laurowego do smaku. Wrzucamy pierożki. Gotujemy porcjami około 4 minuty, aż będą miękkie.
    Na dno głębokiego talerza dodaj do smaku pieprzu. Wlej pierogi i bulion, posyp natką pietruszki. Podawaj zupę na gorąc

    Recenzje

    Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
    poprzedni
    Krążki cebulowe „do piwa”
    następny
    Tikka Masala
    poprzedni
    Krążki cebulowe „do piwa”
    następny
    Tikka Masala