Dojrzałe słodkie pomidorki skrywają nadzienie z jajek, oliwek i małych filecików anchois. Dla tych, którzy nie boją się smacznych i oryginalnych rozwiązań, to świetny pomysł na pyszną i elegancką przystawkę.
Jedną z dwunastu wigilijnych potraw, której nie może zabraknąć na świątecznym stole są zdecydowanie śledzie. W śmietanie, w oleju, po kaszubsku czy japońsku — są symbolem postu i wyczekiwania. Naszym...
Aromatyczna i wyjątkowo smaczna. Ryba w marynowanej cytrynie to idealne danie na niedzielny obiad z rodziną. Polecamy. Przepis na cytryny z marynaty znajdziesz TUTAJ
Przepis nadesłany przez naszą czytelniczkę Panią Katarzynę F. Tak przygotowany pieczony leszcz jest bardzo aromatyczny i traci posmak mułowatej ryby. Polecamy.
Przepis nadesłany przez naszych czytelników z Ukrainy. Polecają swoją tradycyjną zupę z „leniwych”pierogów na bazie niedzielnego rosołu. Polecamy i życzymy...
Rzeżucha przede wszystkim kojarzy się z Wielkanocą. Wtedy pojawia się w domach, ale jedynie jako element ozdobny. Tak się przyjęło, że jest to jeden z symboli Wielkanocy i przez pozostałą...
Przepis na jajko faszerowane pastą z awokado nadesłała nam nasza czytelniczka Małgosia H. – właścicielka bloga Wędrówki po kuchni. Jeśli jesteście ciekawi tego przepisu zapraszamy do wykonania.
Śniadanie wielkanocne to jeden z najważniejszych momentów Świąt Wielkiej Nocy. W rodzinnym gronie siadamy do stołu zastawionego pysznymi potrawami, by...
Ryby są doskonałym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Szczególnie istotne jest spożywanie ryb morskich takich jak łosoś, dorsz, sardynka, makrela, tuńczyk,...
Przystanek – Indie! Jest to miejsce na ziemi, które skradło moje serce – a w szczególności wspaniała kuchnia tego kraju. Jest to kraj tak różnorodny, nie dający się opisać jednym...