0 0
Tagliatelle z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Porcje:
450 g Makaron Tagliatelle
400 g Śmietana 12%
300 g Tuńczyk w kawałkach w oleju
300 g Pieczarki
2 szt Cebula średnia
1/2 łyżeczki Pieprz cytrynowy
1/2 łyżeczki Biały pieprz
do smaku Sól morska
Dodatkowo:
2 łyżki Natka pietruszki

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tagliatelle z tuńczykiem w sosie śmietanowym

Kuchnia:
  • 35
  • Porcje 4
  • Łatwy

Składniki

  • Dodatkowo:

Opis

Udostępnij

Potrawa ta łączy w sobie kilka zalet: jest bardzo prosta – nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych, szybka w przygotowaniu – składa się zaledwie z kilku prostych składników, a przygotowanie jej zajmuje zaledwie 20 minut. Danie jest bardzo pożywne i smaczne. Pieprz cytrynowy subtelnie podkreśla smak ryby i doskonale komponuje się całością. Danie z pewnością sprawdzi się na piątkowy, bezmięsny obiad.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i kroimy w cienkie półplasterki. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z tuńczyka. Wrzucamy cebulę i podsmażamy na średnim ogniu około 2 minut. Dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda odparuje. Dodajemy tuńczyka i delikatnie mieszając krótko podsmażamy. Na koniec dodajemy śmietanę i wszystkie przyprawy. Gotujemy wszystko razem około 2 minut. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Najlepiej jeśli makaron ugotujemy al'dente. Makaron przekładamy do sosu i mieszamy dokładnie, aby sos całkowicie pokrył makaron. Przed podaniem posypujemy świeżo posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Wiosenna zupa Bigosówka
następny
Kruche ciasto z rabarbarem i masą budyniową
poprzedni
Wiosenna zupa Bigosówka
następny
Kruche ciasto z rabarbarem i masą budyniową

Dodaj komentarz