Składniki
-
2 litry Woda
-
300 g Pierś z indyka
-
1/2 główki Młoda kapusta
-
4 szt Ziemiakimłody
-
200 g Koncentrat pomidorowy
-
1 szt Cebulaśrednia
-
Sól
-
Pieprz
-
Liść laurowy
-
Ziele angielskie
Opis
Wiosenna zupa Bigosówka to jeden z autorskich przepisów naszych czytelników. Przepis nadesłała do nas Katarzyna O. Koniecznie musicie wypróbować.
(Visited 444 times, 1 visits today)
Kroki
1
Zakończ etap
|
Przygotowanie:Pierś kroimy w kostkę, wrzucamy na wrzatek, kapustę szatkuje drobno, cebula w pióra, ziemniaki w kostkę .. Do wywaru mięsnego dodaje liść, dodaje liść ziele, oraz warzywa.. Gotuje ok 15 min, wlewamy przecier. Doprawiamy.. Jeżeli kochasz to co zielone, dodaj koperek. Wiosenna zupa bigosowa.. Gotowa! Smacznego |