Jedną z dwunastu wigilijnych potraw, której nie może zabraknąć na świątecznym stole są zdecydowanie śledzie. W śmietanie, w oleju, po kaszubsku czy japońsku — są symbolem postu i wyczekiwania. Naszym...
Klasyka na wigilijnym stole — ryba po grecku w sosie z duszonych warzyw i koncentratu pomidorowego. Z Grecją ma tyle wspólnego, co czekolada Milka z alpejskimi krowami. Być może nazwa ryby...
Dziś zabieram Was do Portugalii kraju, którego ogromnym atutem są warunki pogodowe, krajobrazy, plaże i zabytki. Nie każdy jednak wie, jak wspaniałe smaki oferuje kuchnia tego kraju. Jedną z najpopularniejszych...
Ostatni dzień listopada skrywa coraz krótsze i chłodniejsze dni. Sprawdzoną metodą na te pierwsze, jesienne chłody oprócz tradycyjnej pierzyny czy ciepłego kaloryfera są właśnie rozgrzewające dania. Ciepłe posiłki dodają energii,...
Kulinarne eksperymenty, kreatywne tworzenie dań, mieszanie różnych kuchni, styli oraz zachwycanie domowników oryginalnymi pomysłami. Ten styl gotowania to nic innego...
To jedna z najlepszych przekąsek. Placek z porami jest łatwy i szybki do przyrządzenia. Twoi bliscy będą zachwyceni jej smakiem. Musisz wykorzystać ten przepis.
Przystawka, która uszczęśliwi nasze podniebienia. Łatwe w przygotowaniu, ale bardzo smaczne. Pieczone cebule to idealna przekąska. Musisz wypróbować ten przepis.
Wyborny mięsny sos i makaron. To danie pod nazwą Makaron ala putanesca. Wyborne połączenie, na pewni przypadnie do gustu Twoim bliskim. Wypróbuj ten przepis.
Bardzo esencjonalny rosół, dodatkowo aromatyczne, gotowane mięsa. Bollito misto, idealne danie na obiad dla całej rodziny. Musisz wypróbować ten przepis.