0 0
Farfalle

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Makaron Farfalle
1 sztuka Cukinia mała
1 sztuka Bakłażan mały
100 g Wędzony boczek
100 g Kiełbasa chorizo
3 sztuki Pomidor
2 sztuki Cebula
4 łyżki Oliwa z oliwek
2 łyżki Masło
50 g Tarty parmezan
2 ząbki Czosnek
Sól
Pieprz
Rozmaryn

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Farfalle

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Bogaty w składniki sos. Farfalle to wyśmienity makaron idealny z gęstymi sosami. Wyjątkowy przepis na kolacje dla całej rodziny. Smacznego.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Pokrój bakłażana i cukinie w kostkę. Osusz papierowym ręcznikiem, oprusz - przez sito mąką i szybko obsmaż na rozgrzanej oliwie. Przełóż do rondla. Teraz wrzuć na patelnię pokrojony w kostkę boczek, smaż przez chwilę i dodaj posiekane cebule. Smaż, aż staną się szkliste i wtedy dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz posiekany czosnek. Wsyp rozmaryn, sól, trochę pieprzu i smaż przez 5 minut. Wymieszaj kilka razy. Przełóż wszystko do rondla z bakłażanami i cukinią. Dodaj plasterki kiełbasy, jeszcze trochę soli, pieprzu i podgrzewaj sos na maleńkim ogniu. Gdyby przywierał do dna dodaj kilka  łyżek wody.

Włóż makaron  do wrzącej wody i ugotuj al dente. Odcedź, włóż do garnka, dodaj masło i utarty ser. Podgrzewaj na średnim ogniu, przełóż na gorący półmisek i wymieszaj z sosem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Makaron alla putanesca
następny
PAPPARDELLE z papryką i łososiem
poprzedni
Makaron alla putanesca
następny
PAPPARDELLE z papryką i łososiem