0 0
PAPPARDELLE z papryką i łososiem

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Makaron pappardelle
120 g Łosos wędzony na zimno w plastrach
1 sztuka Czerwona papryka
1 sztuka Papryka żółta
1 sztuka Papryka zielona
1 sztuka Cebula
1 sztuka Pomidor
2 łyżki Brandy
3 szczypty Gałka muszkatołowa
4 łyżki Tarty parmezan
Sól
Pieprz

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

PAPPARDELLE z papryką i łososiem

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Wykwintne danie. Makaron z sosem z wędzonego łososia to jedna z najlepszych wersji. PAPPARDELLE z papryką i łososiem, musisz wypróbować ten przepis.

(Visited 26 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Obierz i posiekaj cebulę oraz pomidora. Paprykę i łososia pokrój w cienkie paski. Rozgrzej w rondelku masło, smaż cebulę i paprykę, aż zmiękną. Włóż pomidora, smaż przez chwilę i odstaw rondel z ognia. W tym samym czasie włóż do rondla łososia, wlej śmietankę, wsyp gałkę muszkatołową, sporo świeżo zmielonego pieprzu i gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wlej brandy, wymieszaj, odstaw z ognia. Odcedź ugotowany makaron, wymieszaj w garnku z sosem, podgrzej przez chwilę, posyp parmezanem i kładź na talerze.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Farfalle
następny
BUCATINI picante
poprzedni
Farfalle
następny
BUCATINI picante
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here