0 0
Omlet aux fines herbes

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

5 sztuk Jajko
2 łyżki Masło
2 łyżki Świeże zioła
Sól
Pieprz
Składniki na pierwsze nadzienie:
5 łyżek Kwaśna śmietana 12%
1 szuka Cebula
2 ząbki Czosnek
szczypta Gałka muszkatołowa
Sól
Pieprz
garść Koperek
Składniki na drugie nadzienie:
2 sztuki Czerwona papryka
2 sztuki Pomidor
1 sztuka Cebula
2 ząbki Czosnek
100 g Wędzony boczek
Sól
Pieprz
Tymianek

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Omlet aux fines herbes

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

  • Składniki na pierwsze nadzienie:

  • Składniki na drugie nadzienie:

Opis

Udostępnij

Omlet, śniadaniowa przystawka. Każdy przepis jest przygotowywany inaczej. jednak sercem omleta to nadzienie. My proponujemy omlet aux fines herbes.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Zanim usmażysz dwa omlety, przygotuj wcześniej nadzienie.

Śmietanę ubij widelcem ze zmieloną gałką muszkatołową, solą, pieprzem. Pokrój drobno cebulę, ułóż na sitku i polewaj przez chwilę wrzącą wodą. Odsącz, wymieszaj ze śmietaną i przypraw drobno posiekanym czosnkiem i koperkiem.

Jeśli wolisz omlet a la piperade, pokrój w kostkę boczek, paprykę, cebulę, czosnek. Rozgrzej w rondlu oliwę, wrzuć boczek i smaż przez 3 minuty. Dodaj warzywa, przyprawy i smaż jeszcze przez 5 minut. Wrzuć pokrojone w kostkę pomidory, trzymaj na małym ogniu.

W tym czasie możesz smażyć omlety - piperade osiągnie właściwą gęstość, gdy omlety będą gotowe.

Ubij jajka, wsyp sól, pieprz. Rozgrzej masło na dwu patelniach i usmaż nie zbyt grube omlety. Gdy się zetną, posyp ziołami, połóż nadzienie i podnieś brzegi każdego omletu łopatką, by zwinąć go na pół. Zsuń na ogrzane talerze. Dekoruj szczypiorkiem, koperkiem, a jeśli lubisz oliwkami.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Omlet sufletowy
następny
Omlet z konfiturą morelową
poprzedni
Omlet sufletowy
następny
Omlet z konfiturą morelową
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here