0 0
Makaron alla putanesca

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Makaron Nitki
300 g Mielona wołowina
4 sztuki Pomidor
3 ząbki Czosnek
1 łyżka Kapary
1 pęd Seler
1 sztuka Cebula
10 sztuk Oliwki czarne
50 g Ostry ser żółty
2 łyżki Masło
2 łyżki Oliwa z oliwek
szczypta Cynamon
Sól
Pieprz
Natka pietruszki

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Makaron alla putanesca

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Wyborny mięsny sos i makaron. To danie pod nazwą Makaron ala putanesca. Wyborne połączenie, na pewni przypadnie do gustu Twoim bliskim. Wypróbuj ten przepis.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Pokrój drobno cebulę, pomidory (bez skórki) i selera. Rozgrzej masło i olej, podsmaż cebulę i selera, włóż mięso. Smaż na średnim ogniu — ciągle mieszając — przez 6 minut. Włóż pokrojone pomidory, zmiażdżony czosnek, przypraw solą. Przykryj, trzymaj na małym ogniu przez 10 minut. Ugotuj makaron al dente. Dodaj do sosu oliwki, kapary i natkę pietruszki. Wymieszaj z utartym serem. Ułóż na półmisku, w środek wlej sos i podaj.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Makaron al forno
następny
Farfalle
poprzedni
Makaron al forno
następny
Farfalle