0 0
Makaron al forno

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Makaron Penne
100 g Wędzona szynka
50 g Tarty parmezan
125 g Ser mozzarella
szczypta Cynamon
3 łyżki Masło
Sól
Pieprz
Tarta bułka

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Makaron al forno

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Krótkie rurki zapiekane z serem i ziołami. Makaron al forno to idealne danie dla tych, którzy lubią łatwe potrawy. Polecamy ten przepis.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Ugotuj makaron w osolonej wodzie i wymieszaj z 2 łyżkami masła, parmezanem, szynką pokrojoną w kostkę, ziołami, pieprzem (sporo). Posmaruj formę do zapiekania masłem, posyp tartą bułką. Włóż do formy połowę makaronu. Posyp pokrojoną w kostkę mozzarellą. Przykryj resztą makaronu, posyp parmezanem i tartą bułką. Jeśli nie liczysz kalorii, możesz jeszcze rozłożyć grudki masła. Włącz górne ogrzewanie w piekarniku i zapiekaj przez 10 minut.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Bollito misto
następny
Makaron alla putanesca
poprzedni
Bollito misto
następny
Makaron alla putanesca