0 0
Faszerowane jabłka

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

4 szt Jabłko
1 łyżka Sok z cytryny
1 łyżka Cukier
szczypta Imbir mielony
1 szt Goździk
Składniki na pierwsze nadzienie:
150 g Piersi z kurczaka gotowana
3 krążki Ananas w puszcze
3 łyżki Majonez
1 łyżeczka Kieczup
Pieprz
Sól
Składniki na drugie nadzienie:
150 g Wędzony pstrąg
1 strąg Marynowania papryka
1 szt Ogórek świeży
1 szt Cebula
3 łyżeczki Majonez
Pieprz
Sól

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Faszerowane jabłka

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na pierwsze nadzienie:

  • Składniki na drugie nadzienie:

Opis

Udostępnij

Faszerować można wszystko. A wiec i my polecamy przepis na faszerowane jabłka. Prosto i łatwo można je przygotować i użyć ich jako pyszną przystawkę.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Wydrąż jabłka, tak by przy skórce pozostała centymetrowa ścianka miąższu. Zagotuj w płaskim rondlu wodę z sokiem cytrynowym, cukrem, imbirem i goździkami. Włóż jabłka, gotuj na małym ogniu przez 5 minut. Wystudź w kompocie. Przygotuj nadzienie. Pokrój składniki na małe kawałki, wymieszaj z przyprawami i majonezem i keczupem. Nadziewaj wystudzone jabłka , dekoruj zieleniną.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Jogurtowy deser w jabłku
następny
Ciasto czekoladowo-kokosowe
poprzedni
Jogurtowy deser w jabłku
następny
Ciasto czekoladowo-kokosowe