0 0
Suszona cebula

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 kg Cebula

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Suszona cebula

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Podstawą dobrego rosołu jest dobrej jakości mięso, świeże warzywa i pięknie opalona cebula, która nadaje niezwykły kolor i aromat zupie. Jednak u mnie w domu pojawił się pewien problem, mianowicie jak opalić cebulę na kuchence z płytą? …jest i na to sposób.

(Visited 1 413 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Cebulę obieramy, kroimy na pół, następnie w plasterki. Nie muszą być bardzo cienkie. Pokrojoną cebulę rozkładamy na papierowych tackach, które umieszczamy na górze grzejnika. Suszenie cebuli w ten sposób trwa około 2 tygodni. Dobrze jest co jakiś czas cebulę przemieszać. To mój ulubiony sposób na suszenie cebuli.
Drugim sposobem na suszenie jest mikrofalówka. Cebulę rozkładamy w nie dużych porcjach na talerzu i suszymy w mikrofalówce na najniższym poziomie grzania, co jakiś czas mieszając.
Trzecim sposobem jest suszenie w piekarniku w niskiej temperaturze, tak samo jak np bezy.
Czwartym sposobem jest suszarka do warzyw i owoców. Jeśli taką posiadacie, to z pewnością świetnie się sprawdzi do suszenia cebuli.
Notes
- cebulkę można przechowywać całą zimę w zamkniętym pojemniku
- cebulę możemy dodawać do sosów, zup czy bulionów

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Kokosowe ciasto ucierane z morelami
następny
Tort Michałkowy
poprzedni
Kokosowe ciasto ucierane z morelami
następny
Tort Michałkowy

Dodaj komentarz

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here