0 0
Sernik z truskawkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1 paczka Biszkopty okręgłe
500 g Truskawki świeże
250 g Śmietana kremówka 36%
500 g Twaróg mielony w wiaderku sernikowy
1 opakowanie Śmietan - Fix
2,5 łyżeczki Żelatyna w proszku
1 opakowanie Galaretka truskawkowa
50 g Cukier

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Sernik z truskawkami

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Ciasto sernik to jedno z ulubionych deserów. W połączeniu z truskawkami okazuje się, że nie można obok niego przejść obojętnie. Przepis na ten deser przesłała do nas nasza czytelniczka Kamila O. Koniecznie musisz go wypróbować.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy z serem juz za pomocą drewnianej łyżki. wykładamy pół masy sernikowej na biszkopty, układamy czesc tryskawek, zalewamy 5 lyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej. na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką. wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz. gotowe ciasto dekorujemy np śmietaną

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pączusie po Bawarsku
następny
Ciasto kawowe w polewie czekoladowej
poprzedni
Pączusie po Bawarsku
następny
Ciasto kawowe w polewie czekoladowej