0 0
Ciasto kawowe w polewie czekoladowej

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

1/2 kostki Margaryna
4 sztuki Jajko
1,5 szklanki Cukier
3 szklanki Mąka pszenna
4 łyżeczki Proszek do pieczenia
3 łyżki Ciemne kakao
1 szklanka Mocna kawa rozpuszczalna
szczypta Gałka muszkatołowa
1 łyzeczka Olej do wysmarowania formy
1 łyżka Tarta bułka do wysmarowania formy
1 opakowanie Polewa czekoladowa można przygotować samemu

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Ciasto kawowe w polewie czekoladowej

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Ciasto kawowe w czekoladzie to idealny pomysł na deser. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas przepis na ten wypiek. Koniecznie musicie go wypróbować.

(Visited 135 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Sernik z truskawkami
następny
Owocowy pucharek
poprzedni
Sernik z truskawkami
następny
Owocowy pucharek