0 0
Pączusie po Bawarsku

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

30 g Świeże droźdże
1/4 litra Mleko 3,2 %
500 g Mąka krupczatka
100 g Masło
100 g Cukier
2 sztuki Jajko
szczypta Sól
1 łyżka Skórka cytrynowa
15 g Rodzynki
1 litr Olej
2 łyżki Cukier puder

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Pączusie po Bawarsku

Kuchnia:
  • Średni

Składniki

Opis

Udostępnij

Łatwe w przygotowaniu i wyjątkowo smaczne. Nasza czytelniczka Kamila O. przesłała do nas swój przepis na Pączusie po Bawarsku, które pasują idealnie na deser do popołudniowej kawy. Smacznego.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Drożdże wymieszać z łyżką cukru, dodać trochę mleka i mąki, przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski, dodać cukier, sól, mleko, masło, jajka skórkę cytrynową, wyrośnięty rozczyn. Do ciasta dodać rodzynki. Następnie łyżką nabierać małe porcje ciasta i formować małe kulki, kłaść na stolnicy posypanej mąką. Odstawić na 20 minut. Podgrzać tłuszcz do smażenia. Tłuszcz jest odpowiednio nagrzany, gdy wrzucony kawałek ciasta szybko wypłynie i zrumieni się. Usmażone pączki układać na serwetce w celu osączenia, posypać cukrem pudrem.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Krem z winogronem
następny
Sernik z truskawkami
poprzedni
Krem z winogronem
następny
Sernik z truskawkami