0 0
Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

400 g Wątróbka drobiowa
100 g Cebula
10 ml Winiak
100 g Masło
30 g Zelantyna rozpuszczona w białym winie
100 g Grzyby leśne prawdziwków i kurek podsmażonych z cebulą i czosnkiem, białym winem i pietruszką,
1 ząbek Czosnek
Sól
Biały pieprz
Cynamon
Składniki na sos malinowy:
200 g Maliny świeże lub mrożone
200 ml Czerwone wino

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

  • Składniki na sos malinowy:

Opis

Udostępnij

Przepis bardzo prosty, czas przygotowania bardzo krótki. Mus z wątróbek z grzybami i sosem malinowym to bardzo fajna przystawka.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie musu:

Wątróbkę podsmażamy z cebulą i skraplamy winiakiem. Wystudzoną najpierw przepuszczamy przez maszynkę, dodając masło, grzyby, winiak, rozpuszczoną żelatynę i przyprawy do smaku, a następnie dokładnie przecieramy przez sito, aby nie było żadnych grudek. Gotową masę wkładamy do foremek wyłożonych folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około 12 godzin. Podajemy z sosem malinowym i tostami.

2
Zakończ etap

Przygotowanie sosu:

Maliny miksujemy z winem i gotowe!

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Mus makowy z sosem żubrówkowym
następny
TERRINE z karpia z bakaliami i ćwikłą
poprzedni
Mus makowy z sosem żubrówkowym
następny
TERRINE z karpia z bakaliami i ćwikłą