0 0
Tost z mielonym mięsem wołowym

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

2 kromki Chleb tostowy
200 g Mięso mielone wołowe
1 sztuka Cebula średnia
Sól
Pieprz
Ziele angielskie
3 łyżki Bulion mięsny
1 łyżka Musztarda ostra
2 plastry Ser Gouda grube
2 łyżeczki Masło

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Tost z mielonym mięsem wołowym

Kuchnia:
  • Łatwy

Składniki

Opis

Udostępnij

Tost z mielonym mięsem wołowym jest doskonały na lunch. Syty i smaczny. Przepis jest również prosty w przygotowaniu. Polecamy.

(Visited 899 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Posmaruj kromki chleba masłem. Wymieszaj w miseczce mielone mięso (dobre gatunkowo, jak na tatara) drobniutko posiekaną cebulą, zmiażdżone ziarenko ziela angielskiego, sól, pieprz i 3 łyżki zimnej wody (ale najlepszy będzie bulion wołowy - nawet z kostki, pamiętaj tylko, ze bulion z kostki jest słony i nie wsypuj już soli do mięsa). Ułóż grubą warstwę mięsa na każdej kromce chleba, posmaruj musztardą i przykryj plastrem sera. Połóż kromki na blasze i wstaw na 20 minut do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Podawaj na liściu sałaty z kawałkami pomidora, ogórka, papryki.

(przepis na 1 sztukę tosta)

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką
następny
Zupa z zielonego groszku z boczkiem i kiełbasą
poprzedni
Pieczeń wieprzowa faszerowana marchewką
następny
Zupa z zielonego groszku z boczkiem i kiełbasą