0 0
Makaron z cielęcymi sznycelkami

Udostępnij w mediach społecznościowych:

lub po prostu skopiuj i udostępnij ten adres

Składniki

Składniki:
800 g Schab cielęcy
1 szt Biała rzepa
1/3 porcji Włoszczyzna
1 łyżeczka Estragon
1 szt Cebula
1 ząbek Czosnek
250 g Pieczarki
300 g Makaron
do smaku Sól
do smaku Pieprz
odrobina Mąka
1 szt Liść laurowy

Zapisz ten przepis

Musisz się zalogować lub zarejestrować żeby zapisać ten przepis w książce kucharskiej.

Makaron z cielęcymi sznycelkami

Kuchnia:
  • 1 godzina i 30 minut
  • Średni

Składniki

  • Składniki:

Opis

Udostępnij

Makaron z cielęcymi sznycelkami to idealne danie dla amatorów makaronów ale i mięsa. Wyjątkowe połączenie delikatnej cielęciny z białą rzepą i przyprawami. Danie idealnie pasuje na niedzielny obiad z całą rodziną.

(Visited 40 times, 1 visits today)

Kroki

1
Zakończ etap

Przygotowanie:

Odkroić mięso od kości. Wlać do garnka 1 litr wody, wrzucić drobno pokrojoną włoszczyznę, włożyć kość cielęcą, liść laurowy, ze dwa ziarnka ziela angielskiego i ugotować wywar. Odrobinę posolić. Obrać rzepę, pokroić w cienkie plasterki. Gotować w osolonej wodzie przez 5 minut. Odcedzić i smażyć na maśle, aż będzie miękka. Trzymać w cieple. Pokroić schab na cienkie sznycelki. Natrzeć ząbkiem czosnkiem, solą, pieprzem. Obtoczyć w mące wymieszanej z estragonem. Rozgrzać na dużej patelni masło, smażyć sznycle najpierw na dość dużym ogniu, a gdy się przyrumienią, przełożyć do rondla o grubym dnie, podłożyć trochę masła i podgrzewać na maleńkim ogniu.

Zagotować wodę, osolić i wrzucić makaron. Teraz na patelnie wrzucić drobno posiekaną cebulę, zeszklić, wlać wywar z cielęciny (1/4 l) i gotować, aż połowa odparuje. Zdjąć z ognia, dodać resztę masła (2 łyżki) i ubić sos trzepaczką.

Układać na talerzach porcje odcedzonego makaronu, kłaść sznycelki i plasterki rzepy. Polać sosem i posypać zieleniną.

Recenzje

Nikt jeszcze nie komentował tego przepisu, użyj poniższego formularza aby zamieścić recenzję
poprzedni
Makaron z ziołami i serem
następny
Tosty z mozzarellą
poprzedni
Makaron z ziołami i serem
następny
Tosty z mozzarellą

Dodaj komentarz